Vrijwel alle gemeenten zijn bezig met een bezinning over de eigen rollen. Gevoed door de decentralisaties, bezuinigingen en nieuwe visies is een rode draad dat gemeenten in het nemen van initiatieven en de uitvoering een stap naar achteren doen. Tegelijk worden de rollen van waaruit wordt gestimuleerd en gefaciliteerd versterkt. Het begrip regie-gemeente lijkt al achterhaald, omdat het een beeld van grip op het eindresultaat oproept. Proces-regie sluit daarentegen prima aan op de huidige generatie van ‘inspraak’: het burgerinitiatief.


Drie generaties inspraak:

  • 1ste generatie: wettelijke inspraak;
  • 2de generatie: van interactieve beleidsvorming;
  • 3de generatie: burgerinitiatief                                    =               de proces – regisseur aan zet!


Maak eenvoudig en gericht een ontwikkelplan:

van beleidsmedewerker naar Proces-regisseur!


Voorbeeld van een competentieprofiel van Proces-regisseur. De via een Talenten en Motivatie Analyse geïndiceerde competenties van een (traditionele) beleidsmedewerker worden geconfronteerd met het ideale profiel (kan op maat gemaakt worden).

 Zie van fictieve kandidaat Proces – regisseur Mike Kramer:

–        Op 1 A4 in hoeverre de kandidaat past op de functie (PDF);

–        Een volledige Talenten en Motivatie Analyse (PDF);

–        Talenten paspoort (PDF).

Actuele leestip:  Procesregie, creatief sturen op gedragen besluitvorming (Dees van oosterhout, (ISBN, 978-90-8965-068-9). Dit boek laat op aansprekende wijze zien wanneer een procesmatige aanpak nodig is en hoe u daarbij zo kunt sturen dat er bij alle betrokken partijen ook echt draagvlak voor een besluit ontstaat. De rollen en competenties van opdrachtgever en regisseur zijn goed uitgewerkt en dienen als inspiratie voor het competentieprofiel van Public Steps voor de proces-regisseur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *