Coaching en loopbaanadvies

Coaching en groeibegeleiding voor elke stap in je carriere.

Loopbaanadvies

Een loopbaanadvies bestaat uit een intake (1 uur), de testfase (ca 2 uur) en het adviesgesprek (2 uur) dat aangevuld kan worden met een uitgewerkt Persoonlijk Actie Plan. Zo start u gericht en kansrijk aan de volgende stap in uw persoonlijke groei.

Coaching

Een coachingstraject duurt circa 7 sessies van 2,5 tot 3 uur. Het start met een intake waarin de coachvragen helder worden. We maken vervolgens duidelijke afspraken, zoals over het eigenaarschap van het traject dat primair bij u ligt. We stellen samen een functionele analyse op: een meetlat waarin concreet wordt aangegeven welke groei in vaardigheden, gedrag en competenties wordt nagestreefd, belemmerende en helpende overtuigingen, behoeften en eigenschappen; eventuele hulp- en even stressbronnen en de werkcontext. Via een logboek en 1 op 1 training in de coaching zet u gestaag stappen in zelfkennis en persoonlijke groei en effectiviteit.

Coaching en groeibegeleiding voor elke stap

Step in

Step in

Succesvol van start als jonge ambtenaar, Groei-begeleiding jong talent: mentorschap, training, talenten- analyse en persoonlijk actieplan.

Step up

Step up

Verder ontwikkelen in eigen of andere functie, regie pakken over eigen loopbaan: intensieve coaching, meetbare verbetering competenties.

Step out

Step out

Afscheid nemen van je huidige werkomgeving: gedegen begeleiding naar nieuwe baan; eerder stoppen met werken. Win-Win vertrekregeling.

Aanpak

Mijn aanpak typeert zich door oprechte aandacht en respect, maar ook door duidelijke afspraken en concrete resultaten. Je mag rekenen op scherpte, doortastendheid, een kwinkslag en resultaat.

Door te luisteren en samen te onderzoeken, krijgen we de (coach)vragen helder die worden besproken met de opdrachtgever. Dan maken we een meetlat waarin zeer concreet staat welke resultaten, verbeteringen of groei aan het eind van het traject zijn behaald. Daar werken we aan door 1 op 1 training in de coaching. Ook door het bespreken van praktijksituaties uit het logboek dat je zelf bijhoudt. Vaak is het ook nodig om verder te kijken dan naar competenties. Zo nodig gaan we ook aan de slag met jouw eigen opvattingen en behoeften als die helpend of belemmerend zijn voor jouw doelen.

Hulpmiddelen

Doel, rol en context

Gedrag effectief afstemmen op verschillende werksituaties.

Onderzoek

Beroepsinteresse- en capaciteitenonderzoek.

Persoonlijk actieplan

Een contract tussen jou en je leidinggevende om concreet invulling te geven aan je plannen.

Talenten en motivatie analyse

Waar heb je aanleg voor en waar liggen je behoeften en kansen. Lees meer...

Functionele analyse

Een diagnose van de relatie tussen jouw bijzonderheden en de werksituatie.

Training

Individuele training op het gebied van feedback en communicatiestijlen.

Direct contact opnemen


Informatie

Adres: C. van Bruggenlaan 25, 4207 JE Gorinchem

Email: info@publicsteps.nl

Telefoon: 06 51 97 64 28
KvK: 59511702